Alles heeft een reden – Mira Kirschenbaum

Ben je op zoek naar de ware betekenis van belangrijke gebeurtenissen in je leven, dan is dit een boek met praktische tools en troost om de reden te vinden.

1001004002407033

Ook ik geloof, net als Mira Kirschenbaum, auteur van het boek, dat alles wat ons overkomt een reden heeft. Het is echter niet altijd gemakkelijk om deze reden aan te wijzen, vooral niet als de ergste dingen je overkomen en je overspoelt wordt door kwaadheid, angst, verdriet, pijn of spijt,…

Mira omschrijft het leven als een kosmische kleuterschool waarbij alles wat ons overkomt, bedoelt is om iets uit te leren. We krijgen op ons pad wat nodig is om diegene te worden die we echt zijn, om de beste versie van onszelf te worden.

Zo omschrijft ze volgende 10 redenen in 10 hoofdstukken met bijhorende vragen en tools om tot je eigen antwoord te komen:

1. Om je thuis te voelen in de wereld.
2. Om jezelf volledig te accepteren.
3. Om je te leren dat je je angst kunt loslaten.
4. Om je te helpen vergeving te vinden.
5. Om je te helpen je ware verborgen talenten te vinden.
6. Om je te geven wat je nodig hebt om de ware liefde te vinden.
7. Om je te helpen sterker te worden.
8. Om je te helpen het speelse in het leven te ontdekken.
9. Om je het belang te tonen van een missie in het leven.
10. Om je te helpen een echt goed mens te worden.

Ondanks de praktische vragen en vele duidelijke voorbeelden, vind ik het voor mezelf nog steeds een hele opgave om de reden voor bepaalde gebeurtenissen te vinden. Ik denk dat je bij jezelf ook vaak te dicht op de situatie zit om de reden te zien/vinden.

Of misschien is het net helemaal niet nodig om voor alles de reden te weten. Misschien is dit net voor mij het signaal de dingen/gebeurtenissen te laten zoals ze zijn, zonder alles te willen verklaren. Wat denk jij?

Alles heeft een reden - Mira Kirschenbaum - AANWEZIG in de Boekenapotheek

2 reacties

 1. Marleen Geudens

  13/04/2016 at 08:28

  Alles wat we meemaken hebben we zelf gecreƫerd met onze gedachten,emoties etc.. en we zijn inderdaad hier op aarde gekomen om te leren want de aarde is onze leerschool. Hoe erg sommige dingen ook kunnen zijn we zitten hierzelf voor tussen maar je mag het niet als een straf aanzien want het kan ook iets zijn dat je nog uit vorige levens hebt meegebracht en we kunnen zelfs de pijn van onze voorouders voelen daar we eigenlijk onze voorouders zijn.

  • Vanessa

   13/04/2016 at 14:14

   Inderdaad Marleen, dit is alleen niet altijd makkelijk te plaatsen. Wat ik vooral zie, is dat positieve gedachten ons in een positieve energie brengen, in positieve trilling en van hieruit dus een positief leven (wat er ook gebeurt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.