Vorige week zat ik in de wachtzaal van de tandarts, toen ik de volgende quote zag hangen : “Je bent nooit zo hard aan vakantie toe als de week na je vakantie. ”

Kwam die even binnen..

Mijn vakantie lag al enkele weken achter mij, maar het schooljaar was net gestart en ik voelde nu pas hoeveel nood ik eigenlijk had aan rust en stilte.

Hoe fijn de zomervakantie ook was, hij was best druk.
Zoveel leuks op de agenda, zoveel te doen en te beleven.
Ik had het gevoel dat mijn aan-knop overuren had gedraaid en dat alle energie uit me was gezogen.

De nood aan tijd voor mezelf en rust schreeuwde me toe.
Opnieuw kwam het besef dat ik over mijn eigen grenzen was gegaan.
Maar in plaats van in oordeel naar mezelf te schieten, bleef ik deze keer lief voor mezelf en ging ik de afgelopen week extra voor mezelf zorgen.

Hoe beter je immers voor jezelf zorgt, hoe beter je bestand bent tegen stress en spanning. Maar ook hoe beter je voor anderen kunt zorgen.
Zorgen voor anderen, begint in de eerste plaats bij zorgen voor jezelf.

Jij bent belangrijk en het waard om ook voor jezelf te zorgen!

Vind je dit moeilijk? Kan je hierbij hulp gebruiken?
Ik deel je graag mijn 3 tips:

OFF-line 

Met de komst van smartphones, tablets en alle sociale media hebben we het gevoel dat we altijd bereikbaar moeten zijn. En niet omdat het moet, maar vaak ook omdat we het willen. Bang om iets te missen, scrollen we van het ene bericht naar het andere of checken we continu onze telefoon.

Je online momenten beperken of offline momenten inplannen zijn een geschenk voor jezelf en je naasten.

OFF-day 

Las voor jezelf een pauze in. Ontsla jezelf voor een paar uur of een dag van al je verplichtingen en verantwoordelijkheden.

Bedenk welke dingen jou energie geven en vul je dag (pauzemoment) enkel met die dingen. Wat je doet maakt niet uit, zolang het je maar ontspanning biedt.
Alles onder het moto “Alles kan, niets moet. Geen druk, geen moeten, enkel zijn.”

Wedden dat je er met nieuwe energie terug tegenaan kan?

Idealiter plan je iedere dag een pauzemoment (OFF-hour) in. Op die manier kan je dagelijks energie bijtanken en zul je minder snakken naar een langere periode van rust.

OFF-road 

Een standaard levensweg is er niet te ‘vinden’. Ieder bewandelt zijn/haar pad, met uitdagingen, stenen en soms serieuze bochten. Een ander kan jou pad niet lopen. Volg dus vooral de weg die goed voelt voor jou, ook al is die voor een ander volledig off-road. Durf hierbij ook je grenzen aan te geven.

Durf neen te zeggen en jezelf de vraag te stellen : “Geeft dit me energie? Wat brengt dit mij? Wil je dit echt?”
Stop ook met verantwoording af te leggen voor de weg die je volgt, maar luister naar jouw innerlijke stem die voelt wat goed voor je is.

Heb je nood aan een weekend voor jezelf? Wil je even weg uit de dagelijkse drukte? Terug thuiskomen bij jezelf?
Schrijf je dan in voor het me-time weekend in de abdij van Postel (8-10 november) en dompel je onder in een weekend vol tijd voor jezelf.
De vroegboekkorting is nog geldig tem 30 september.

Meer info: https://www.bronvaninspiratie.be/agenda/me-time-weekend/