Aangrijpend, krachtig en inspirerend!
Dr. Edith Eva Eger brengt een boodschap van hoop,
moed en geloven in je eigen kracht.
Een boek die je niet onberoerd laat tot de laatste bladzijde.

Dat gedachten kracht hebben, wist ik al langer dan vandaag.
Louise Hay en andere pioniers schreven er tientallen boeken over.
Toch blijft het verhaal van Dr. Edith Eva Eger meer hangen dankzij de inbreng van haar eigen verhaal en het delen van haar kwetsbaarheid.

Om één of andere manier heeft de holocaust mij altijd getriggerd. Hoe pijnlijk, schrijnend en angstaanjagend het ook moet geweest zijn, ik voel ook altijd een diep respect voor de kracht en de hoop in de verhalen van de overlevenden. Maar dit boek is zoveel meer dan een oorlogsverhaal. Dit verhaal gaat over het maken van keuzes en hoe je altijd en in elke omstandigheid de keuze hebt.
Je eigen gedachten kunnen je gevangen gehouden of bevrijden. De keuze is altijd aan jou.

Niet alleen je gedachten kunnen je belemmeren, ook je verleden kan je echt gevangen houden. Je kunt blijven hopen op een beter verleden die nooit komt, of je kunt eruit leren om je heden te verrijken.
‘Je kunt in de gevangenis van het verleden blijven leven,’ zegt Dr. Eger, ‘of je kunt het verleden de springplank laten zijn die je het leven helpt bereiken dat je nu wilt leiden.’

Als psychologe helpt Dr. Eger haar cliënten om zich te bevrijden uit hun eigen gevangenis om op die manier echt ‘vrij’ te zijn.
Dankzij dit boek blijft het niet alleen bij haar cliënten, maar plant ze bij ieder die het leest ‘een zaadje’.

De Keuze, Leven in vrijheid, Dr. Edith Eva Eger, Lev.boeken, 2014, 200 blz., ISBN 9789400508408, 19.90 euro. AANWEZIG ALS PDF IN DE BOEKENAPOTHEEK.